Άρθρο της Μαρίας Παπάζογλου που δημοσιεύθηκε στη HuffingPost στις 27 Ιανουαρίου 2018.

Τι άποψη έχουν οι άλλοι για εσένα; Πως θα σε χαρακτήριζαν;

Πόσες φορές αναρωτήθηκες για την εντύπωση που σχημάτισε κάποιος μετά από μια συνάντηση, μια γνωριμία; Εάν θέλεις να ξεχωρίσεις από το πλήθος και να είσαι περιζήτητος, δημιούργησε μία δυναμική και αυθεντική εικόνα, που θα αντιπροσωπεύει εσένα και όσα θέλεις να διεκδικήσεις στη ζωή και την καριέρα σου.

Το personal branding, ή αλλιώς η δημιουργία της φήμης σου και της προσωπικής σου εικόνας, αναδεικνύει την προσωπικότητα σου και την αξίαπου μπορείς να προσφέρεις. Θα σε ωφελήσει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Θα παρουσιάζεις τον εαυτό σου με αυτοπεποίθηση, θα δημιουργήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης, θα επικοινωνείς αποτελεσματικά. Θα διαφοροποιηθείς, θα μπορείς να αναδείξεις τα θετικά σου στοιχεία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των άλλων!

Παρά το γεγονός ότι το personal branding είναι καθοριστικό για την επιτυχία, σε καμία φάση της ζωής ή των σπουδών μας, δεν «εκπαιδευόμαστε» για το πως πρέπει να το διαχειριστούμε. Λένε ότι δεν θα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια πρώτη καλή εντύπωση και γι’αυτό σου προτείνω να προετοιμαστείς εγκαίρως.

Ως Career & Life Coach, συνεργάζομαι με ανθρώπους που θέλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν την ιδανική τους εικόνα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Ποια είναι τα 5 βήματα για να κερδίσεις τις εντυπώσεις;

1. Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου

Ανακάλυψε τα ταλέντα σου, έχεις περισσότερα από όσα νομίζεις! Όλοι μας ανεξαιρέτως διαθέτουμε έναν μοναδικό συνδυασμό από προσόντα τα οποία σπανίως αξιοποιούμε. Μήπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ο φόβος της αλλαγής ή οι πεποιθήσεις, σε «μπλοκάρουν» να τα αναγνωρίσεις ή να τα αναπτύξεις;

2.Αναγνώρισε που θέλεις να πας και σχεδίασε το μέλλον σου

Για πάρα πολλά χρόνια, περίμενα να συμβούν πράγματα που επιθυμούσα, χωρίς όμως να έχω στόχους και πλάνο που θα με οδηγήσει στην επιτυχία.Όταν έθεσα τους στόχους μου και σχεδίασα το πλάνο ενεργειών, είδα τα «θέλω» μου να αποκτούν μορφή και σταδιακά να γίνονται πραγματικότητα.

Αν μετατρέψεις τα όνειρά σου σε SMART στόχους, θα αυξήσεις θεαματικά τις πιθανότητες να μεταμορφώσεις τη ζωή σου. Μην ξεχνάς ότι η στοχοθεσίαείναι ένα από τα βασικά στάδια της διαδικασίας του coaching και είναι απαραίτητη για να πετύχεις όσα θέλεις στη ζωή και την καριέρα σου.

3.Μάθε από τους επιτυχημένους

Αναζήτησε και μελέτησε όσους βρίσκονται ήδη στο σημείο που θέλεις να φτάσεις. Τι δεξιότητες, γνώσεις, προσόντα διαθέτουν οι επιτυχημένοι του τομέα που σε ενδιαφέρει; Πώς μπορείς να τα αποκτήσεις κι εσύ έτσι ώστε να φτάσεις εκεί που στοχεύεις;

Η δια βίου μάθηση και η προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, είναι σημεία-κλειδιά για να πετύχεις. Μέσω της τεχνολογίας, οι πηγές πληροφόρησης είναι εύκολα προσβάσιμες, απεριόριστες και στη διάθεσή σου για να τις αξιοποιήσεις προς όφελος σου.

4.Ανάδειξε την αυθεντικότητά σου

«Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», θα με ακούσεις να λέω συχνά και εννοώ του δικού σου εαυτού. Ποιος ο λόγος να αντιγράψουμε κάποιον άλλον όταν εμείς οι ίδιοι διαθέτουμε πληθώρα χαρισμάτων;

Ξεκίνα από τα «προφανή», όπως π.χ. την εμφάνιση σου, τον τρόπο που μιλάς, το λεξιλόγιο, τη γλώσσα του σώματος, το πως συμπεριφέρεσαι σε μια συνάντηση, έως και τα «βαθύτερα χαρακτηριστικά» σου, τις αξίες σου, ή τα συναισθήματα που εισπράττει από εσένα ο συνομιλητής.

5.Κάνε τα social media σύμμαχο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης που χρησιμοποιούν οι εργοδότες, οι συνεργάτες, ή οι πελάτες σου. Θα ελέγξουν το προφίλ σου πριν σε καλέσουν σε συνάντηση και σίγουρα πριν συνεργαστούν μαζί σου. Σκέψου: Τι είναι αυτό που θα συμπεράνουν για εσένα; Κατά πόσο η εικόνα αυτή σε ευνοεί;

Χρειάζεται να φροντίσεις την διαδικτυακή σου εικόνα έτσι ώστε να αναδεικνύει σωστά αυτά που θέλεις να διεκδικήσεις και σε καμία περίπτωση να μην «σαμποτάρει» την πρόοδό σου.

Μια καταπληκτική ευκαιρία για να μάθεις περισσότερα

Η προσωπική εικόνα, το personal branding, είναι το θέμα του διαδραστικού workshop που θα παρουσιάσω το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν και πληροφορίες για το workshop και την εγγραφή σου θα βρεις εδώ.

Επένδυσε στον εαυτό σου: Τo personal branding προϋποθέτει πολλά περισσότερα από ένα καλό προφίλ στο LinkedIn ή κάποιες τεχνικές συνέντευξης. Τα μέσα αυτά βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής της αυτογνωσίας και της στοχοθεσίας που χρειάζεται να «διανύσεις» για να πετύχεις.

Επέλεξε τη σωστή διαδρομή, παρέα με τους κατάλληλους «συμμάχους», όπως το coaching και το mentoring, έτσι ώστε να χαρίσεις ένα δώρο στον εαυτό σου, που θα είναι πολύτιμο για το παρών και το μέλλον σου.

(Visited 24 times, 1 visits today)