Μάθε τα 5 σημεία/κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου φέτος

Βάζεις στόχους στις αρχές κάθε χρόνου που συνήθως δεν τους κρατάς?

Τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις φέτος για να τους πετύχεις ;

Το ξέρεις ότι μόνο 8% των ανθρώπων που βάζουν στόχους στην αρχή κάθε χρονιάς καταφέρνουν στην πραγματικότητα να τους πετύχουν; 

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό αποτυχίας είναι 92%!

Το ξέρεις ότι συνήθως οι άνθρωποι παρατάμε τους στόχους μας ως τις 15 Ιανουαρίου κάθε χρονιάς?

Αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε καν και να βάλουμε τους στόχους μας?

Όχι ακριβώς…  Γιατί όσοι βάζουν στόχους, έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους πετύχουν, από όσους δεν θα κάνουν τίποτε.

Άρα, σίγουρα αξίζει !

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πως μπορούμε να θέσουμε σωστά τους στόχους της νέας χρονιάς, τι εργαλεία και τι υποστήριξη χρειάζεται για να είμαστε μέσα σε αυτό το ποσοστό των ανθρώπων που φέτος θα τους πετύχουν.

Το #1 βήμα είναι να βρεις τους στόχους σου

Σου προτείνω να δεις 6 τομείς της ζωής σου και να θέσεις στόχους για:

  1. Θέστε τους στόχους για την οικονομική σας ζωή
  2. Θέστε τους στόχους για την καριέρα σας

Τι θέλεις να πετύχεις στη δουλειά σου αυτή τη χρονιά; Θέλετε να βγάζεις περισσότερα χρήματα, να πάρεις μια προαγωγή, ή να κυκλοφορήσεις ένα νέο προϊόν;

  1. Θέστε τους στόχους για τις σχέσεις σας

Σκεφτείτε για την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τον ή την αγαπημένη σας; 

  1. Θέστε στόχους για διασκέδαση και ψυχαγωγία
  2. Θέστε τους στόχους για την Άσκηση και Υγεία, τη Διατροφή, τα Κιλά
  3. Ορισμός προσωπικών στόχων, της προσωπικής σου ανάπτυξης, μια νέα δραστηριότητα που θέλατε από καιρό να ξεκινήσετε.

Ο δάσκαλος μου ο Jack Canfield, ο #1 success coach της Αμερικής, λέει ότι εάν ξυπνάς το πρωί και δεν νοιώθεις τον ενθουσιασμό και τη χαρά να κάνεις πράγματα, τότε είναι πιθανό να μην έχεις αρκετούς στόχους.

Ο Jack προτείνει να κάνουμε μια λίστα με τους 101 στόχους της ζωής μας, με όσο πιο αναλυτικό τρόπο μπορούμε. Να τους φυλάξουμε σε ένα σημείο όπου μπορούμε συχνά να ανατρέχουμε και να βλέπουμε την εξέλιξη τους. Εάν τους έχεις στο μυαλό σου, ο Jack λέει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να τους κάνεις πραγματικότητα. Κάθε φορά που πετυχαίνεις το στόχο σου, σημείωσε το στη λίστα και γιόρτασε αυτή την επιτυχία. Πάρε λοιπόν ένα τετράδιο, με τουλάχιστον 101 σελίδες, και άρχισε να γράφεις σε κάθε σελίδα έναν από τους 101 στόχους σου.

#2 Κατέγραψε τους SMART ΣΤΟΧΟΥΣ χρησιμοποιώντας ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ

Οι στόχοι πρέπει να είναι SMART. Αυτό προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Specific, Measurable, Action-oriented, Realistic, Time framed. Να συγκεκριμένοι, ρεαλιστικοί, μετρήσιμοι και να συνοδεύονται από δράσεις που θα αναλάβεις για να σε φτάσουν στο στόχο. Τι ακριβώς? Πόσο, πως, πότε θέλεις να το επιτύχεις;

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας δώσω ακόμα 1 μυστικό. Μην κάνετε αρνητική διατύπωση στους στόχους σας. Π.χ. θέλω να χάσω 5 κιλά. Γιατί η έννοια της απώλειας δεν λειτουργεί σωστά. Δες καλύτερα τι θέλεις να κερδίσεις μέσα από αυτή τη διαδικασία. Θέλω να έχω ένα καλοσχηματισμένο και υγιές σώμα! Να μπορώ να φοράω τα καταπληκτικά μου μοντέρνα ρούχα που αναδεικνύουν τη σιλουέτα μου. Και αυτό θα με γεμίσει αυτοπεποίθηση, θα αισθάνομαι πολύ καλύτερα και θα έχω περισσότερη ενέργεια. Δεν είναι αυτή η διατύπωση πιο θετική και πιο δυνατή;

Μη στρέφεις την προσοχή σου στο πόσο δύσκολο θα είναι να το κάνεις αυτό, αλλά τι καταπληκτικό όφελος θα έχεις για να το πετύχεις.

Όταν βάζεις στον εαυτό σου έναν στόχο (π.χ. να βρω δουλειά, ή να πάω σε μια καλύτερη δουλειά, να χάσω κιλά και να γυμνάζομαι και ότι άλλο έχει ως στόχο ο καθένας μας), δημιουργείς μια πρόθεση και έναν σκοπό που είναι τα σημεία αναφοράς για να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα. 

(Visited 9 times, 1 visits today)