Αναζητάς εργασία και δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις;

Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση και έχω βιώσει όλα τα συναισθήματα που δημιουργεί η άκαρπη αναζήτηση εργασίας. Αυτή μου η εμπειρία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αφοσιώθηκα στο career coaching, με στόχο να υποστηρίξω ανθρώπους που θέλουν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τη θέση εργασίας που επιθυμούν.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα, εάν παρακολουθήσεις το βίντεο ΕΔΩ, ενώ μπορείς να επωφεληθείς από τη δωρεάν συμμετοχή σε workshops που θα δεις στο τέλος του άρθρου.

Το career coaching θα σε ωφελήσει με 5 τρόπους:

1.Θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου

Θα αναγνωρίσεις τις φυσικές σου κλίσεις, τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου, έτσι ώστε να αποκτήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Θα δεις που βρίσκεσαι σήμερα σε σχέση με τον επιθυμητό σου στόχο. Έτσι, θα καταλάβεις τι χρειάζεται να αποκτήσεις προκειμένου να πετύχεις αυτά που θέλεις.

Όσο «δουλεύεις» με τον εαυτό σου, θα μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και θα βλέπεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική που θα σε ωφελεί περισσότερο.

2.Θα βρεις τη δύναμή σου

Γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, δηλαδή δεν πιστεύουν στη δύναμη και τις ικανότητές τους;

Εκτός από τις τυπικές γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτεις, ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου και η πίστη στις ικανότητες σου, γίνονται εύκολα αντιληπτά από τον εργοδότη ή το στέλεχος που θα σου πάρει τη συνέντευξη. Πως θα τον πείσεις να σε επιλέξει αν πρώτα εσύ δεν πιστεύεις στον εαυτό σου;

Εάν ενισχύσεις τα δυνατά σου σημεία, εάν αυξηθεί η αυτοπεποίθηση και ηαυτοεκτίμηση σου, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

3.Θα δημιουργήσεις τη στρατηγική της καριέρας σου

Έχεις επιθυμίες ή στόχους; Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσά τους. Για να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία, χρειάζεται να καταγραφεί, να είναι μετρήσιμη και να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Μέσα από τη διαδικασία του career coaching, θα θέσεις ξεκάθαρους στόχους (στοχοθεσία) κι έτσι θα πολλαπλασιάσεις τις πιθανότητες να τους πετύχεις. Αμέσως μετά, θα δημιουργήσεις ένα σχέδιο δράσης (action plan) με όλες τις ενέργειες που χρειάζονται μέχρι να πραγματοποιήσεις το στόχο σου.

4.Θα προετοιμαστείς σωστά

Γνωρίζεις ότι σε όλους μας εμφανίζονται πολλές ευκαιρίες που συχνά δεν τις αναγνωρίζουμε καν ως ευκαιρίες ή δεν είμαστε σε θέση να τις αξιοποιήσουμε; Γνωρίζεις ότι πολλές φορές νομίζουμε ότι διεκδικούμε σωστά μια θέση εργασίας, αλλά στην πραγματικότητα κάνουμε λάθη εν αγνοία μας;

Το σημείο-κλειδί εδώ είναι η προετοιμασία! Εάν προετοιμαστείς κατάλληλα, θα μπορείς να διεκδικήσεις αποτελεσματικά το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα.

Εδώ χρειάζεται το ουδέτερο «μάτι» ενός έμπειρου και σωστά εκπαιδευμένου coach, που θα σε υποστηρίξει να δεις τι συμβαίνει, να κάνεις αλλαγέςνα βελτιώσειςότι χρειάζεται και να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν.

5.Θα μάθεις πως να κερδίζεις τις εντυπώσεις

Επικοινωνούμε και κάνουμε branding του εαυτού μας συνεχώς και αυτό δεν αφορά μόνο στην εργασία μας αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Πως μπορείς να παρουσιάσεις σωστά τον εαυτό σου έτσι ώστε να δημιουργήσεις θετικές εντυπώσεις; Πως θα «χτίσεις» μια εικόνα που θα ευνοεί την πρόοδο σου και δεν θα τη σαμποτάρει; Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα social media αποτελεσματικά;

Το Personal Branding είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής και της καριέρας του βρίσκεται κάποιος.

Το career coaching είναι μια επένδυση στον εαυτό σου, ένα δώρο πολύτιμο για το παρόν και το μέλλον σου. Θα είναι ο κατάλληλος «σύμμαχος» που θα σε υποστηρίξει να ξεπεράσεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους που θα θέσεις.

(Visited 16 times, 1 visits today)