Αρθρο της Μαρίας Παπάζογλου που δημοσιεύθηκε στην Εναλλακτική Δράση τον Φεβρουάριο του 2023.

Το NLP είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις το μυαλό και την καριέρα σου.

Θέλεις να “ανέβεις” επαγγελματικά αλλά σου φαίνεται δύσκολο ή δεν ξέρεις πώς;

Mήπως ήρθε η ώρα να «ξεκολλήσεις» από σκέψεις και καταστάσεις που σε κρατούν στάσιμο;

Πώς μπορείς να καλλιεργήσεις μια αρμονική σχέση με τους συνεργάτες σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως για να επικοινωνείς αποτελεσματικά δεν αρκεί απλά να μιλάς;

Αν έχεις κι εσύ αυτούς τους προβληματισμούς, τότε έχεις μια καταπληκτική ευκαιρία να μάθεις και να εφαρμόσεις τεχνικές του νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού που είναι γνωστός με τον όρο NLP.

Το NLP είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι και εκείνο που θα σε βοηθήσει να αναδείξεις τον καλύτερο (επαγγελματικό) εαυτό σου.

5 λόγοι που χρειάζεσαι το NLP στην καθημερινότητά σου

Αν ενδιαφέρεσαι να εξελιχθείς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, οι δεξιότητες και η εμπειρία ενδεχομένως να μην αρκούν. Το NLP θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα οφέλη του:

Θα αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι

Θα χρειαστεί να μάθεις να σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο που να μην βάζεις εσύ ο ίδιος τρικλοποδιά στον εαυτό σου, αλλά θα μπορείς να αξιοποιείς κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά σου.

Το πιο σημαντικό «κεφάλαιο» στο NLP – και στη ζωή μας – είναι οι πεποιθήσεις μας, οι οποίες βρίσκονται «αποθηκευμένες» στο υποσυνείδητό μας. Οι πεποιθήσεις αυτές αρχίζουν να διαμορφώνονται από την παιδική μας ηλικία και επηρεάζουν το ποιοι είμαστε και το τι είδους εμπειρίες βιώνουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας. Το NLP σε βοηθάει να μάθεις όχι μόνο να τις αναγνωρίσεις, αλλά και να τις αλλάξεις, προκειμένου να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Στο ίδιο πλαίσιο, θα χρειαστεί να διώξεις κάθε αρνητική σκέψη και να την αντικαταστήσεις με άλλες πιο θετικές, καθώς εκείνες έχουν “την δύναμη” να σε κάνουν να λειτουργείς προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θα απογειώσεις την επικοινωνία σου

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η επικοινωνία με τους άλλους ξεκινάει από την επικοινωνία με τον ίδιο σου τον εαυτό; Το NLP θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο επικοινωνίας σου και να υιοθετήσεις ένα νέο, πιο εποικοδομητικό και πιο αποτελεσματικό, για να έχεις καλύτερη αλληλεπίδραση με τους γύρω σου.

Θα πετύχεις τους στόχους σου πιο εύκολα

Υπάρχει ένα σωστό μοντέλο για την στοχοθεσία; Μπορούμε να συνδέσουμε «τα θέλω» με τη λειτουργία του εγκεφάλου μας; Το NLP θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και το σημαντικότερο; Να εναρμονίσεις το σκεπτικό και τις δράσεις σου με εκείνους, έτσι ώστε όλα να κινούνται προς μια ενιαία και σωστή κατεύθυνση. Ποια είναι αυτή; Εκείνη της επιτυχίας και ικανοποίησης!

Θα μάθεις να χρησιμοποιείς το κατάλληλο λεξιλόγιο

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η επικοινωνία σου αν μπορούσες να επιλέξεις τις «σωστές» λέξεις, που διευκολύνουν το μήνυμά σου; Ποιες λέξεις χρειάζεται να αποφύγεις επειδή σε σαμποτάρουν και δε σου δίνουν τα αποτελέσματα που έχεις; Το NLP σου παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να μπορείς να κάνεις το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς “σύμμαχο” στην επιτυχία.

Θα μάθεις να αξιοποιείς το feedback προς όφελός σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσεις την επαγγελματική αυτογνωσία σου, είναι να λάβεις – και φυσικά να δώσεις κι εσύ – ανατροφοδότηση (feedback). Μέσα από αυτό, έχεις την ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων, να αναγνωρίσεις τα δυνατά σου σημεία αλλά και να εντοπίσεις εκείνα που χρειάζονται βελτίωση.

Όλα τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του NLP workshop που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε λίγες ημέρες με την Μαρία Παπάζογλου. Περισσότερες πληροφορίες για το workshop μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Ας δούμε όμως τι είναι το NLP.

Τι είναι ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP)

O νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως. Αποτελεί δηλαδή το «όχημα», για να εξασφαλίσεις το μέλλον μιας επιτυχημένης καριέρας και μιας ζωής γεμάτη ικανοποίηση.

To NLP σε διδάσκει πώς μπορείς να επανα-προγραμματίσεις το μυαλό σου, δηλαδή πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και κατ’ επέκταση τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Αυτό θα σου προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευελιξία. Θα σε προσανατολίσει στο να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται, για να πετύχεις τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε μαθαίνει πώς θα γίνεις πιο επιτυχημένος επικοινωνώντας καλύτερα με τον εαυτό σου, αλλά και με τους άλλους.

Παράλληλα, σε ενθαρρύνει να εγκαταλείψεις τις λανθασμένες πεποιθήσεις που σε κρατούν στάσιμο τόσο σε ατομικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο και να υιοθετήσεις νέες, που θα υποστηρίζουν τα θέλω και τους στόχους σου.

(Visited 48 times, 1 visits today)