fbpx
skip to Main Content

Πλήρες Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με το πρωτοποριακό πρόγραμμα

e-mellon-discover-your-potential

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, επιτρέπει στο άτομο να συνειδητοποιεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά και τις αξίες του, να λαμβάνει αποφάσεις για σπουδές και για επαγγέλματα και να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του. Έχει βοηθήσει πολλές χιλιάδες νέες και νέους (άνω των 14 ετών) να βρουν και να προσανατολιστούν σε αυτό που τους ταιριάζει και να ακολουθήσουν την καριέρα που θα τους ικανοποιήσει.

Πως θα ωφεληθείς;

Η Έκθεση που θα λάβει ο ενδιαφερόμενος στο τέλος του προγράμματος, αποτελεί ένα λεπτομερή οδηγό για την καλύτερη κατανόηση του εαυτού του και τον εντοπισμό της κατεύθυνσης σπουδών και του επαγγελματικού χώρου που του ταιριάζουν.

Αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε να γίνουν οι σωστές επιλογές, προς την κατεύθυνση του κατάλληλου στόχου, έτσι ώστε το άτομο να αποφύγει πιθανές καθυστερήσεις ή αποτυχίες και να οδηγηθεί στην εργασία και την καριέρα που ονειρεύεται και αξίζει να πετύχει.

Τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα; 

Μετά από τη γνωριμία με τον Πιστοποιημένο Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παρουσίαση του προγράμματος, διερευνούν μαζί τις ιδέες και τις απόψεις που έχει ο συμμετέχων για το μέλλον του. Στη συνέχεια, χορηγείται μια σειρά από ερωτηματολόγια. Η συμπλήρωση των τεστ και των ερωτηματολογίων σκοπεύει στην αναλυτική αποτύπωση των προσωπικών χαρακτηριστικών του ατόμου, που καθορίζουν κατά πόσο ταιριάζει για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 6 ώρες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα από 2 έως 4 συναντήσεις.

 

Η μοναδικότητα αυτού του προγράμματος:

Mετά την ολοκλήρωση της εργασίας με τον Σύμβουλο, υπάρχει η δυνατότητα για μια ή περισσότερες προσωπικές συναντήσεις Career Coaching με την Coach Μαρία Παπάζογλου, έτσι ώστε να διατυπωθεί ο στόχος, να δημιουργηθεί ένα πλάνο και ο συμμετέχων να μπορέσει να υλοποιήσει τις ενέργειες που χρειάζονται για την επιτυχία!

Ποιά είναι η διαδικασία;

Μετά από τη συνάντηση γνωριμίας με το Σύμβουλο,  χρησιμοποιείται η συστοιχία τεστ e-mellon, που χορηγείται από τον υπολογιστή, στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει εισαγωγικά ερωτηματολόγια, τα οποία σκοπό έχουν να δομήσουν το «ιστορικό» του συμμετέχοντα αλλά και να γίνουν γνωστές οι γενικότερες βλέψεις, προτιμήσεις, οι αξίες και τα κίνητρά του.

Ακολουθεί η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου προσωπικότητας Personality Traits Questionnaire (PTQ).

Στη συνέχεια γίνεται συμπλήρωση 10 σύντομων τεστ ικανοτήτων της Classic Abilities Battery (CAB).

Πρόκειται για χρονομετρημένα τεστ, που διερευνούν τις φυσικές δυνατότητες, δηλαδή την «κλίση» του ατόμου.

Η γραπτή διαδικασία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ενδιαφερόντων Vocational Interests Inventory 2.0.

Τι θα λάβεις; 

Αξιολόγηση – Επεξεργασία ευρημάτων: Ο Σύμβουλος επεξεργάζεται τα δεδομένα που προέκυψαν από τα τεστ, τα ερωτηματολόγια και από την προσωπική συζήτηση. Με βάση την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από όλη την προηγούμενη διαδικασία, συντάσσεται μια Αναλυτική Έκθεση των προσωπικών χαρακτηριστικών του ατόμου.

Η ερμηνεία και παράδοση αποτελεσμάτων, της ατομικής έκθεσης και η συζήτηση -πληροφόρηση, γίνεται μια προσωπική συνεδρία με τον Σύμβουλο, όπου συζητούνται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Αν το άτομο είναι κάτω των 18 ετών, στη συνεδρία παρευρίσκονται και οι γονείς.

Ο Σύμβουλος αναλύει και εξηγεί τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές κατευθύνσεις που ταιριάζουν στην προσωπικότητα, στις ικανότητες, στις αξίες και στα ενδιαφέροντα του συμμετέχοντα.

Επιπλέον, παραδίδει και την προσωπική Αναλυτική Έκθεση Αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Τέλος, o Σύμβουλος προσφέρει ειδική πληροφόρηση για τα προτεινόμενα επαγγέλματα και σχολές, καθώς και τις προοπτικές της κάθε επαγγελματικής κατηγορίας στην αγορά εργασίας.

Ενδιαφέρομαι για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Παρακαλώ συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες ή στείλτε ένα email στο mp@mariapapazoglou.com

Ονοματεπώνυμο
Email
Κινητό τηλ

Back To Top
×Close search
Search
Κατέβασε Δωρεάν το Σεμινάριο Personal Branding

personal-brandingκαι μάθε πως θα κερδίσεις τις εντυπώσεις.

×
error: